Xmas, more then 360 days left until next time.

Hejsan igen! Jag orkade inte blogga under julen, det skulle bara varit slöseri med tid ;-) Jag har i alla fall haft en jättehärlig jul, med god mat, trevligt sällskap och fina julklappar, tack!


Från min Moster på Lilla julafton ♥











ll 1: Sju Johnny Depp filmer och grönrandiga tubsockar ll 2: Rosa Ipod Nano och ett rosa "mobilställ" ll 3: Digital fotoram och två doftljus (ljusen från Evve, tack!) ll 4: En teservis från mormor och morfar, jättesöta koppar och fat! ll 5: En bok, 1000 places to see before you die ll 6: Första sesongen av HIMYM från André ll

Sen fick jag även pengar, ett armband, te, en pyjamas, ett scrapbookingalbum, scrapbookingpapper och en "databräda" (man vill ju inte bli steril ;-) ).

Dag Tio - Klassen min

Jag älskar min klass! ♥

Finns det mer att skriva? Min klass är underbarast i världen, 8C, man har aldrig en tråkig stund med er!


Dag Nio - Min tro



Det finns många olika saker man kan tro på. Man kan tro på morgondagen, man kan tro på Gud, kärlek vid första ögonkastet, man kan tro att himmelen en dag kommer ramla ner eller så kan man tro på att allt kommer bli bra.
Jag tror på mogondagen, jag tror på Gud, kärlek vid första ögonkastet, att allt kommer bli bra, och jag tror även att en dag så kommer delar av himmelen att ramla ner.
Jag är kristen och är stolt över det. Stolt över att kunna be när livet känns jobbigt, stolt över tryggheten jag känner då jag vet att det finns någon som vakar över mig, någon som hjälper mig välja rätt här i livet.
Jag tror att en dag så kommer jag att komma till himmelen.
Träffas vi där?



Dag Åtta - Ett ögonblick.

(det vart något krupp, jag la upp ett inlägg i söndags som var just "min dag" men tyvärr så publicerades det inte! Aja, jag hoppar väl över dag sex då, orkar inte skriva om det igen! för i söndags kruppade allt, så då fick jag skriva om just det inlägget fyra gånger...)



Det var inte på den här vägen vi gick, men älskar ändå den här bilden. Själva kvaliten och själva fotot är inte den bästa, men jag älsar den där platsen. Det är i Gävle, en bit från där min farmor och farfar bor ♥

Ett ögonblick. Jag tar det som kommer upp i mitt huvud just nu, och det första jag ser framför mig är från i somras då jag och min kusin Matilda gick före alla andra ner till standen då vi var i Skåne. Det var jättemysigt att gå och prata med henne om allt och ingenting, världsproblem helt enkelt! Jag och Matilda är läskigt lika, inte till utseendet, men i tankesättet. Vi tänker ganska lika, så därför är hon väldigt, väldigt lätt att prata med!
Jag behöver inte ta upp vad vi pratade om här på bloggen, men underbart mysigt var det i alla fall. Att gå barfota längst den där astfaltsvägen omgiven av skog, med en underbar kusin vid sin sida...! ♥ 


Dag Sju - Detta saknar jag just nu


(c) eemelie.

Det finns många saker jag saknar just nu, men jag tänker inte räkna upp alla, då blir listan allt för lång. Men något som jag verkligen saknar nu är Skåneresan. Alla männsikor jag träffade, spenderade tid med, var med, speciellt.
Farmor,farfar&kusinerna i Gävle, Kusinerna i Uppsala, Moster i Stockholm och Kusinerna i Småland som vi sedan åkte till Skåne med.
Men det är inte bara personerna jag saknar (även fast det är de som jag saknar mest) så saknar jag verkligen upplevelserna, städerna vi besökte, miljöerna och, tjaa, allt!
Jag önskar verkligen att jag kunde få uppleva allt igen.
Jag hoppas verkligen att Gotlandsresan nästa sommar blir lika bra. Men det kommer aldrig hända, för den kommer bli ännu bättre.

Things I'll never say.

Lilla Julafton ;-)

Igår var det somsagt Lilla Julafton hos Ida, underbart roligt! Det var jag, Ida, Liv, Sandra, Sosso, Sunne, Martin, David och Jesper, vi hade askul! Fikade, såg på Love Actually, flummade på, gick ut och gick och sedan så tittade vi på när Sunne, Martin och David snöbadade.....
Jättetråkigt bara att inte Lydia kunde vara med, hon är sjuk! Krya på dig, gmn! ♥


Efter första doppet!

Jag fick en massa underbara och fina julklappar, 4 olika sorters te (för er som inte vet det så är jag galen i te!), ett halsband&ett armband, en mugg och öh, en... handduk... Hahah! Och lat som jag är så orkar jag inte fota allt ;-)


Min underbara tesamling, och här fattas ändå en påse ;-) Jag har tretton olika smaker, favoriterna är då English Brekfast, Choklad, det Irländska och Gräddkola. Fast jag har ju ännu inte hunnit smaka de jag fick igår...

Nu ska jag gå och göra mig en kopp te och en macka, ha de bra, puss!


Dag Fem - Vad är kärlek?


(c) eemelie.

Kärlek
är egentligen för stort för att förklara. Alla har det i sitt liv, på olika sätt. Man kan älska någon. Som kompis, som förälder, som syskon, som pojkvän/flickvän, som partner för livet.
Just de orden, jag älskar dig, är starka ord som man inte slänger ut till höger och vänster. Jag har använt de orden några gånger, det finns verkligen människor jag älskar.
Kärlek är när man litar på någon till fullo, man är sig själv med den här personen och väljer den istället för andra saker som råkar komma upp samtidigt. Man kan verkligen anförtro sig åt honom/henne och han/hon lyssnar verkligen och försöker i alla fall förstå.
Man ska inte behöva ångra en enda minut, en enda sekund man spenderat med den personen.


Dag Fyra - Ordet Lycka för mig



Ja, vad betyder egentligen ordet Lycka för mig? Jag kopplar genast ihop det med att vara lycklig, vilket är något positivt. Lycka är när man är lycklig, när man är lycklig mår man bra och har det bra. Lycka kan vara ett enstaka ögonblick också, ett sånt där ögonblick som man önskar att man kunde fånga och sprara i en ask.
Jag är lycklig när jag är med mina underbara kompisar, när jag rider och tar en ashärlig galopp, när jag gör någonting då man får ett lyckorus genom hela kroppen! Det kan vara små saker, ett sms som gör en glad, när någon ringer, någon man väntat på. En bild man ser, från ett tillfälle då man trivdes och hade det underbart. Lycka är för mig när man känner att man inte behöver ändra någonting med just det ögonblicket, just den stunden, just den dagen. Lycka kan vara en sekund, en minut, då något händer, så att hela kroppen fylls med en varm känsla man aldrig vill ska försvinna.


Dag Tre - B.e.r.o.e.n.d.e.

Min mobil. Omg, ja, jag är sjukligt beroende av min mobil! Jag har faktiskt bättrat mig väldigt mycket, förr smsade jag mellan 400-500 sms/dag. Okej, vissa dagar var jag duktig och smsade mycket mindre, men jag lyckades ändå alltid smsa upp alla min 5000 fria sms lång innan de egentligen gick ut... Men som sagt, nu har jag bättrat mig, även fast jag ändå är beroende. De senaste två veckorna har jag bara smsat 1000 sms! Grattis Emelie!
Fast komigen, vad kan man inte göra med en mobil? Man kan spara minnen genom att fota eller filma, lyssna på musik, få kontakt med folk genom att smsa, ringa, FB eller Twitter, man kan surfa och spela asroliga spel!
Man blir lite osocial, det är därför jag lärt mig att inte alltid hålla på med mobilen. Lyckas jag? Hoppas då det ;-)


Fast min har rosa/vit bakgrund.


Hur kunde jag glömma?

Tack Sofia för påminnelsen, hur kunde jag glömma Ved?? Han är en karaktär från serien The Tribe och han var nog också en av mina första karriscrushar!
Hur kunde jag glömma? ;-)

Dag Två - Min första kändiscrush

Alla har vi haft en crush på någon kändis/karaktär va? Eller? Jag har då det, på väldigt många tror jag, men jag har faktiskt inte räknat. Men den första tror jag nog måste ha varit Heath från serien Blue Water High, första sesongen. Och detta var då när den gick på tv en sommar, så det var verkligen ett tag sedan!
Men sen så älskar jag verkligen Johnny Depp! Jag älskar honom, hans filmer, hela han! Haha, det är nog den största kändiscrushen jag har/har haft.



Heath, som spelas av Adam Saunders.


Johnny Depp ♥


Dag Ett - Om mig.

Jag har aldrig varit duktig på att skriva om mig själv, men jag kan väl i alla fall försöka. Mitt namn är Emelie, jag är fjorton år och är född den 8 Juni, därför är jag tvilling. Inte tvilling så, utan jag är född i stjärntecknet tvilling. Även fast många kallar mig blond, så är jag faktiskt äkta brunett, men håret är nu lite rödaktigt. Blåögd är jag också, men det är bara ögonfärgen det, den säger ingenting om min personlighet ;-) Jag älskar att få ut så mycket som möjligt av livet, men att sitta och läsa en bok med en kopp te framför sig är också någonting jag älskar att göra. Rider det gör jag, har en sköthäst som heter Prixie som jag skött två dagar i veckan i nästan två år nu!♥
Kompisar, film, musik, bio, shoppa och hockey är andra saker som jag älskar. Brynäs IF är såklart favoritlaget, alltid i mitt hjärta! 
Vad finns det mer att skriva om mig? Jag är flummig, älskar att skratta, men har även jag mina seriösa stunder ^^


If life hands you lemons, squeeze them in someones eyes. ♥



30 Dagar, nu hakar även jag på den trenden, så att min blogg inte ska bli allt för tråkig här i december.

Listan tagen från Linneas blogg, men jag tänkte göra den lite egen, så jag har ändrat på några "dagar" ;-)

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kändiscrush
Dag 03 – B.E.R.O.E.N.D.E
Dag 04 – Ordet Lycka för mig
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Detta saknar jag just nu
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Klassen min
Dag 11 – Bästa resan!
Dag 12 – Min stil
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Om jag fick en miljon...
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min musikstil
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – En sak du inte visste om mig
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


. . .



I already have.


Åhåja, nu kommer lilla jag igen!








ll 1, Mina och Livs fina ljus på No'n ll 2, Awesome biosnacks då jag, lydia, sunne, martin och david såg Harry Potter. Min andra gång ll 3, Jag, Liv, Isa, Linnea och Tove bakade lussekattsbullar hos liv, och när man inte når till plåten så kan man ju lika gärna kasta bullarna ;-) ll 4, Jag på nobelfesten förra fredagen. Vi hade det underbart roligt, även fast bilden är väldigt dålig. Det kändes dock väldigt konstigt att bli serverad all mat och dryck och allt vid bordet, förrätt, varmrätt och efterrätt. Bäst var såklart att mingla! ll

Jag lovar att försöka blogga mer, men tills dess, puss ♥

RSS 2.0